NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00

my eye on landscape – zichtbaar onzichtbaar netwerken …

10 mei 2014 · annemarie hoogwoud

Onlangs tijdens een fotosessie kreeg ik als feedback dat ik zichtbaar onzichtbaar was.

Ik moest daar even over nadenken. Want wat is dat dan? Je bent duidelijk aanwezig maar niet hinderlijk? Je bent er wel maar ook weer niet? Toch maar even gevraagd. De dame die mij de feedback gaf bedoelde dat ik op een prettige manier aanwezig was, bijna onzichtbaar aan het fotograferen was. Een mooi compliment!!

Terug in de auto naar huis bedacht ik dat het zichtbaar onzichtbare in mijn hele leven al een issue is. Van alle kanten word ik, goed bedoeld, min of meer “gepushed” om zichtbaar te zijn, in het licht te gaan staan. Ik voel mij er vaak niet comfortabel bij. Ik ben niet voor niks fotograaf geworden …. donkere kamer, weet je nog 😉

Met mijn fotografie laat ik de schoonheid van het alledaagse landschap zien, ik laat je op een andere manier naar je omgeving kijken: het ogenschijnlijk onzichtbare maak ik zichtbaar. Zelf ben ik vaak zichtbaar onzichtbaar. Ik maak keuzes waar ik wel en niet verschijn als het bijvoorbeeld om netwerken gaat. Ik ben er vaker niet dan wel, vind het nogal een “gedoe”. En in mijn foto’s probeer ik juist “gedoe” te vermijden, alleen de essentie.

Dus ook bij het netwerken, de essentie, de netwerken die er voor mij toe doen, blijven over. En zelfs dan lukt het me niet er altijd te zijn. Het gaf me veel interne strijd: “ik had eigenlijk moeten gaan, ben ik er weer niet, is dit nou slim”? Sinds enige tijd heb ik mij eraan overgegeven, het “moeten” losgelaten, en ik lig er niet meer zo wakker van. Het past bij mij, zichtbaar onzichtbaar, dat kan ik nu zien.

Maar netwerk je dan helemaal niet? Hoor ik een aantal mensen al roepen. Natuurlijk netwerk ik, online en offline, alleen meer en meer op mijn manier, zichtbaar onzichtbaar en daarmee maak ik het onzichtbare zichtbaar. Ik kan het iedereen aanraden, alle do’s en don’t over netwerken: neem ze tot je maar zoek vooral jouw manier, de manier die bij je past en zie het terug in je fotografie.

En ja, het resultaat: twee interviews in de bladen, DIGIFOTOpro in maart en nu in Pf, mooie opdrachten en weer een lezing in het verschiet. Ben er blij mee!!

Pf

Pf

DIGIFOTOpro

DIGIFOTOpro

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud