NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00
Silent

Struinend door het landschap, ver weg of bij mij om de hoek, met mijn camera in de hand. Op zoek naar rust en bezinning. Elke keer weer raakt dit mij. En elke keer weer resulteert het in een andere serie beelden waarin het landschap mij toont wat het op dat moment wil laten zien.

Klik op de foto om een print te bestellen

spain – costa de la luz


Ierland Caragh Lake

ierland – caragh lake

De serie Silent diende zich aan, zachtjes en op het moment dat ik ervoor openstond. Daar liep ik weer. Met mezelf en mijn camera, door het landschap. Op zoek naar de leegte, naar de stilte, naar dat ene bijzondere moment. Na al die jaren wéét ik: zo’n moment kan ik niet afdwingen. Het moment bepaalt zelf of het zich aan je wil vertonen. Of dat ik in staat ben om het te zien en te ‘vangen’. En soms keer ik onverrichterzake huiswaarts. Het is er misschien wel, maar ik zíe het niet. Ik kom zoals mijn grote held Charlie Waite zegt, niet in the right frame of mind. Mijn hoofd is te vol; ik ben te onrustig.


noord holland – ameland


spanje – gorafe


flevoland – oostvaardersplassen


Op andere momenten overvalt het landschap me en raak ik overweldigd door wat het me biedt. De neiging onverrichterzake op huis aan te gaan, speelt op… Maar gelukkig weet ik mezelf net op tijd toe te spreken. De enige optie: stilstaan bij wat zich aandient. Langzaamaan raakt mijn hoofd leeg. En kom ik in contact met het landschap. The right frame of mind. De beelden volgen dan als vanzelf, in stilte. Hoe wonderlijk. De serie Silent ademt een serene kalmte.


flevoland – oostvaardersplassen


fryslân – laaksum


© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud