NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00

Nieuws

3e prijs in de Nationale Eisa Maestro Photo contest: Power!

[26 juni 2019]

 

Windmolens, je houdt er van of niet. Er lijkt geen tussenweg te zijn. Ik behoor tot de eerste categorie, en zeker in Flevoland. Natuurlijk ken en begrijp ook ik de hevige discussies (NIMBY- not in my backyard) en misichien wel daarom wil ik een andere kant laten zien: de schoonheid van het inmiddels alledaagse beeld van windmolens.
Ik ben dan ook trots dat ik met deze beelden de derde prijs heb gewonnen in de Eisa Maestro Photo contest! Zie hieronder mijn ingezonden werk en toelichting zoals deze in het onlangs verschenen nummer van Focus Magazine zijn verschenen.

eisa maestro photo contest

 


The making of… de expositie the quest

[26 november 2018]

 

Van idee tot uitvoering…. John Twigt (Workstation) en Pascale Wielenga (Yardmen) hebben er een prachtige film van gemaakt!

 


Persbericht the quest

[5 november 2018]

 

the quest, a photographic journey, based on the novel Night Train to Lisbon

 “De dag waarna in het leven van Raimund Gregorius niets meer zou zijn als ervoor, begon als talloze andere dagen.” Het is 2007. Met het lezen van deze eerste zin in de roman Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier, zou ook in het leven van fotografe Annemarie Hoogwoud niets meer zijn als ervoor. Vrijwel direct wist zij dat zij dit boek wilde gaan verbeelden. ‘Pas jaren later kon ik zien dat, als gevolg van het lezen van de roman, alles in gang was gezet wat me de jaren die volgden overkwam.’ 

Het duurde tot 2014 voor ze begon met het maken van de foto’s. Reizen naar Bern en Lissabon volgden, want daar speelt de roman zich af. Een ontmoeting met Pascal Mercier de schrijver van de roman, hielp om te focussen. “Het draait allemaal om Bern”, vertelde hij. Echter, focussen betekende nog niet dat het helder werd waarom het voor Annemarie nodig was zijn roman te verbeelden. 

Een zoektocht beginnen naar wie je bent en waar je bent kan in gang worden gezet door het lezen van zoiets simpels als de beginregel in een boek. Velen zien voor zich wat mogelijk zou kunnen zijn. Echter de drive om te doen wat haalbaar is ontbreekt maar al te vaak. Het boek en het verhaal van Annemarie zetten aan tot het zoeken naar antwoorden op levensvragen, wat belangrijk is voor ons welzijn en voor een beter begrip van de wereld om ons heen. Annemarie is inmiddels benaderd door verschillende bladen om haar inspirerende verhaal te vertellen. 

En nu verschijnt het fotoboek The quest — a photographic journey based on the novel Night Train to Lisbon. Dit fotoboek, is een uitgave van uitgeverij Lecturis. Exemplaren van het  boek zijn vanaf 23 november te bestellen bij Lecturis.

De expositie, in samenwerking met fotovak–lab Gallery Color, loopt van 24 november tot en met 14 december 2018. Adres de Photoshop, Middenweg 105-107, 1098 AH Amsterdam.