NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00

my eye on landscape – chaos en twijfel

Ierland, water, riet, blog 2019, mijn beeld van landschap, annemarie hoogwoud photography

10 maart 2019 · annemarie hoogwoud

Niet zelden is de reactie op mijn beelden: ‘ze stralen zoveel rust uit’ of ‘de eenvoud en leegte roepen een verlangen in mij op’. Chaos en twijfel probeer ik inderdaad in my eye on landscape te vermijden.
Onlangs nog kwam er na afloop van de lezing die ik in Leeuwarden gaf over mijn boek the quest, een vrouw naar me toe. Geëmotioneerd bedankte ze me voor mijn verhaal en de beelden. Diep geraakt was ze om het verhaal en de plekken die ze zo goed kende op deze manier te horen en te zien.

Het zijn mooie en dierbare reacties , die me raken en tegelijkertijd ook in verwarring brengen. Want hoe anders is dat in mijn leven. Mijn leven is al jaren op zijn zachtst gezegd onrustig en chaotisch te noemen. Zo ervaar ik dat in ieder geval zelf. Ook mijn twijfels blijven niet onopgemerkt.

Mijn leven

Sinds mijn verhuizing naar Fryslân, vorige zomer, woon ik in een vakantiehuisje, zijn bijna al mijn spullen opgeslagen, wordt mijn nieuwe huis verbouwd, publiceer ik mijn boek the quest, exposeer ik mijn werk en geef ik er lezingen over, en lever ik mijn bijdrage aan de energietransitie en aan de scholen in het aardbevingsgebied.
En twijfel ik zo nu en dan of ik hierin wel de goeie dingen doe.
Hoe groot is het contrast met mijn beelden…

Ik krijg het niet voor mekaar

Ik verlang naar een opgeruimd bureau, naar rust en overzicht en ruimte in mijn leven. Ruimte zoals ik dat zo vaak in mijn eigen foto’s zie. Ik verlang naar een minder volle agenda waarin meer ruimte is om eens een keer niets te doen. Althans, ik denk dat ik daar naar verlang, want zodra er enige vorm van rust en ruimte ontstaat, komen er weer dingen op mijn pad die ik zo ontzettend leuk vind en dus oppak. Ik krijg het niet voor mekaar. Nou ja, soms, heel even. 1 dag….

Of toch?

Of is dit zoals ik de dingen doe? Is dit wie ik ben? De chaotische onrustige twijfelaar? Is dit misschien wel de crux : ik creër vanuit een gemis.
Met mijn camera ga ik er naar op zoek, de rust en ruimte vind ik in het fotograferen, in het landschap.

En met die gedachte zal dat verlangen naar een opgeruimd bureau een verlangen blijven ….

Om op terug te kijken:

Om vooruit te kijken:

foto: caragh lake – county kerry – ierland 2018
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud