NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00

my eye on landscape – doen door niet te doen

25 november 2014 · annemarie hoogwoud

Mijn vorige blog ging over zichtbaar onzichtbaar zijn. Of dat zichtbaar was weet ik niet, maar op een bepaalde manier was ik onzichtbaar sinds die tijd. Althans zo voelde het voor mij. Ik liet mij niet zo zien. En toch werd ik gezien. Een ervaring die ik de laatste tijd vaker heb en dat blijft me boeien. Doen door niet te doen.

De afgelopen weken reisde ik op en door de Spaanse Altiplano. Een soort van verlate zomervakantie. Tijd om uit te rusten van de afgelopen hectische maanden en tijd ook voor reflectie.
En die reflectie liet mij zien dat focus hebben, weten wat je wilt en weten wat belangrijk voor je is, niet genoeg is. Echter het loslaten daarna, je zou het onzichtbaar worden kunnen noemen, daar draait het ook om. Dan gaat het zijn werk doen, zo is mij het afgelopen jaar gebleken. Doen door niet te doen?

Ook de Spaanse Altiplano lijkt een gebied dat zichtbaar onzichtbaar is, dat doet door niet te doen, realiseerde ik mij al starend over het woeste en pure landschap. Geen massatoerisme, geen schreeuwende reclame borden, geen ‘kijk mij nou’ , maar het is er en als je wilt kun je er van genieten, voor wie het past.
Dat wilde het landschap mij vertellen de afgelopen weken. Een landschap dat zich vorig jaar aan mij openbaarde en toen was ik er alleen maar stil van. En nu kan ik zien en voelen wat het mij te vertellen heeft. Puur, eenvoud, aards, ruig en op zijn tijd woest. The simplicity of life in optima forma, het is goed zoals het zich aandient.

Onbewust heb ik dat beeld vorig jaar in de koffer mee terug genomen en heeft het zijn vruchten afgeworpen. Door prachtige opdrachten die op mijn pad kwamen: over duurzame energie, Friese visualisaties, ontwikkeling van Friese boerenerven vastleggen, beweging in een coachingsbijeenkomst in beeld brengen, en het geven van lezingen.

Ik neem het wederom mee het komende jaar in, nu nog meer bewust van wat belangrijk is voor mij. En laat het ook gelijk weer los nadat ik alle voorbereidingen heb getroffen. Doen door niet te doen. Laat de verbeelding zijn werk maar doen.

7 december geef ik voor stad en natuur weer een lezing. Over landschap, over beeld en verbeelding, over wat het landschap mij te zeggen heeft, over doen door niet te doen. Aan de hand van mijn Flevolandse, Friese en Spaanse beelden, laat ik je my eye on landscape zien. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Ik kijk er naar uit je daar te zien! Dus soms ook even doen door wel te doen 😉Eén reactie op “my eye on landscape – doen door niet te doen”

  1. Lenny schreef:

    Wat een hoop beweging Annemarie, door niets te doen! Prachtige foto. Goed voorbeeld doet volgen. Zou ik het ook durven?
    Liefs,
    Lenny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud