NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00

my eye on landscape – op reis

Op Reis

10 september 2013 · annemarie hoogwoud

Het eeuwige dilemma: welke camera neem ik mee op reis?

Geïnspireerd door alle fotocamera reviews die er de laatste tijd verschijnen en door mijn mede fotografen in Engeland, schrijf ik deze blog.

Ik ben, zoals veel landschapsfotografen, een beetje lui en hou er dan ook niet van om als een soort pakezel door het landschap te sjouwen. Veel te vermoeiend en het leidt me af van de reden waarom ik op pad ga: mijn beeld van landschap creëren.

Maar goed, kwaliteit gaat boven comfort is mijn stelregel, en soms zal ook ik dan toch concessies moeten doen. Dus in mijn (inmiddels wel heel erg comfortabele) rugzak de spiegelreflexcamera, lenzen, flitsers, filters en statief. Het sjouwen kan beginnen! Maar wat zag ik in Engeland? Een paar mede fotografen fotografeerden met compactcamera’s, op statief en zo nodig kon er ook nog een filter opgeschroefd worden.

Natuurlijk was ik benieuwd naar de resultaten, en ik was niet de enige… En die mochten er zijn. meer dan dat zelfs. Verbluffend … zelden zo’n mooi fotoboek gezien, gemaakt met een compactcamera!! De discussie kon beginnen.
En met de komende vakanties in het vooruitzicht een boeiende discussie. De vraag rijst: sjouw je alles mee of beperk je je tot een compactcamera. Immers: in de beperking toont zich de meester (Goethe). Erg interessant, het gaat immers om jouw beeld van landschap, jouw manier van kijken.

Kijk vooral naar dit introductiefilmpje Travelling Light, van Charlie Waite, Engelse landschapsfotograaf. Hierin laat hij zien wat je allemaal met een compactcamera kan doen.


Travelling Light DVD Trailer from ENVIRONMENT FILMS on Vimeo.

Na het zien van dit filmpje is voor mij mijn eeuwige dilemma geen dilemma meer, want zoals Charlie Waite hierin de grote fotograaf Henri Cartier Bresson citeert: “Photography is all about the decisive moment”. A great picture doesn’t need a big expensive camera.

Ik weet nu welke camera er in mijn rugzak mee gaat komende vakantie, jij ook?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud