NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00

my eye on landscape – portret van een landschap

10 februari 2014 · annemarie hoogwoud

My eye on your landscape

Een portret kun je op verschillende manieren maken. Onlangs heb ik van een aantal ondernemers een “portret” mogen maken. Een portret in de vorm van een landschap. Ja, inderdaad, my eye on landscape, een landschapsportret. En een van die “portretten” hangt binnenkort groot in het kantoor van een van die ondernemers. Een bijzonder moment zal dat zijn!

Een intrigerende manier van fotograferen is het. Dit zijn opdrachten die niet van het ene op het andere moment klaar zijn. Beelden die groeien. Hoe kijk ik naar iemand, wat zie ik en welk landschap ontstaat er dan? Een boeiend proces.

Het beeld van de ondernemer ontstaat na een uitgebreid gesprek. Dan begint het proces van vertalen naar een landschap. Er ontstaan kernwoorden en dan de verkenning naar een passend landschap. En uiteindelijk ontstaat het beeld in het landschap. Niet vooraf maar ter plekke.

Bovenstaande foto is zo’n “portret” van een ondernemer. Dit is iemand die ongelooflijk gegrond is, een solide basis dus. Daarnaast kan deze ondernemer goed reflecteren, goed spiegelen, is verbonden met de wereld om haar heen en kan daarnaast zeer goed jou de andere kant van een situatie laten zien.

Voor mij is deze manier van werken, kijken en fotograferen zeer bijzonder. Het idee ontstond op het moment dat ik dacht: hoe integreer ik de mens in mijn landschappen?

En voor de ontvanger is het een groot cadeau, heb ik gemerkt. Als je denkt hoe zat het ook alweer? Dan kijk je naar jouw portret……

Nieuwsgierig geworden naar jouw portret? Neem contact met mij op en we gaan jouw landschap portretteren!

 

 

 

 Eén reactie op “my eye on landscape – portret van een landschap”

  1. Maura schreef:

    Hoi Annemarie,

    Wat een leuk en creatief idee, en knap hoe je dat gedaan hebt….de woorden lezend en kijkend naar je foto klopte het echt helemaal! Ook grappig om te merken dat ik meteen ging denken hoe mijn portret landschap er uit zou kunnen zien:)
    Succes verder,

    groet Maura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud