NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00
the making of…Nachttrein naar Lissabon

the making of…Nachttrein naar Lissabon

the quest, a photographic journey, based on the novel Night Train to Lisbon

Het is zover: de foto’s zijn gemaakt en er is inmiddels een dummy van het fotoboek. Maar nu nog het echte boek! En daar heb ik jouw hulp bij nodig.

De crowdfunding campagne voor het uitgeven van mijn fotoboek is gestart bij Voor de Kunst. Het Hoe Wat en Waarom lees je nu op mijn crowdfunding pagina bij Voor de Kunst:

** the quest, a photographic journey **

Help jij mee mijn droom te realiseren?
Alvast enorm bedankt!

The making of …
Als donderslag bij heldere hemel, zo denderde het boek Nachttrein naar Lissabon jaren geleden mijn leven binnen. Het verhaal raakte mij diep. Mijn eigen zoektocht naar antwoorden op vragen als wie ik in essentie ben, welke keuzes ik in mijn leven maak, wie ik ben als het gaat om zekerheid, focus en vrijheid. Hoe ga ik om met verwondering, leegte en creativiteit? Het fascineerde me.Als iemand die beeld zo nodig heeft om dingen te begrijpen, realiseerde ik me dat ik de zoektocht nodig had, naar die beelden die dit boek bij mij opriepen. Ik had ze nodig om antwoord te krijgen op die steeds weer terugkerende vragen. Immers: woorden laten beelden zien en andersom.Voor de vijfde keer lees ik het boek en weer die eerste pagina van Nachttrein naar Lissabon, die openingspassage… Ineens zag ik de bijzondere overeenkomst tussen mij en de hoofdpersoon uit het boek. Zoals dit verhaal – die eerste bladzijde – mijn leven binnenstormde, zo stormde Amadeu de Prado het leven van Gregorius binnen… De zoveelste mooie ontdekking.Na aankomst in Bern was er maar één plek waar ik als eerste heen wilde: de Kirchenfeldbrücke, de brug waar het allemaal begint. Zo geschiedde. Eindelijk was ik op de plek die ik in mijn verbeelding al zo goed kende. En anderzijds zo nieuw was. Deze plek markeert een moment dat zo belangrijk voor me was… en is.Na een paar prachtige dagen in Bern, met veel zon en gelukkig ook een regenachtige dag, ontdekte ik dit: deze eerste reis naar Bern is slechts een klein begin. Net als het boek vraagt om herlezen, vraagt Bern om terugkomen.En de zoektocht gaat, geheel in stijl met het boek, verder:

“En hoe meer ruimte hij gaf aan dat gevoel des te meer kwam het hem voor dat de verhouding tussen wat mogelijkheid en werkelijkheid was, begon te veranderen.”

© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud