NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00
Classical

Struinend door het landschap, ver weg of bij mij om de hoek, met mijn camera in de hand. Op zoek naar rust en bezinning. Elke keer weer raakt dit mij. En elke keer weer resulteert het in een andere serie beelden waarin het landschap mij toont wat het op dat moment wil laten zien.

Klik op de foto om een print te bestellen

spanje – castillejar


De serie Classical is verankerd in mijn ziel. Want hier begon mijn leven als landschapsfotograaf mee: klassieke landschappen. Een oude, vertrouwde en tijdloze liefde. Nooit geroutineerd en immer uitdagend, alsof ik met hernieuwde ogen mijn liefde voor fotografie ervaren mag.


schotland – bow fiddle rock


Deze landschappen zijn als een anker, als een beste vriend: soms zie je elkaar een tijdje niet, maar hij is er altijd. Een liefdevolle vriendschap.


schotland – bow fiddle rock


Met mijn Klassieke serie laat ik de schoonheid van ‘het alledaagse’ zien. Deze beelden tonen het landschap ‘om de hoek’. Vaak vragen mensen mij: “Annemarie, is dit hier in Nederland?”


frankrijk – Île de Ré


Niet alles op deze pagina is in Nederland gemaakt. Vaak zien we niet hoe het landschap in ons eigen land is. Zo veel meer is er te zien door gewoon letterlijk stil te staan, op te gaan in ons landschap, te zien wat er is. Met Klassiek kom ik tot de essentie van wat er is op dat moment. Op zoek naar dat rustpunt in het landschap waardoor jij als kijker daadwerkelijk in contact komt met die plek, die historie. Alsof je er deel van uit maakt, alsof je het voelt en ruikt. Alsof je er zelf bent. Werkelijk ultiem als ik dat als fotograaf kan bereiken.


flevoland


solid, dolomites, italy, passo valparola, rocks, mountains, annemarie hoogwoud photography

italie – dolomieten


fryslân

 


© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud