NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00

my eye on landscape – het gaat om het kijken

© 2017 Oostvaardersplassen, Flevoland

17 juli 2017 · annemarie hoogwoud

Herken je dit: je bent terug van vakantie, je kijkt naar je foto’s en denkt: hmmm in het echt zag het er toch iets anders uit, veel mooier.

Misschien ben je nu met vakantie, vier je je vakantie thuis of vertrek je binnenkort? Lees dan mijn persoonlijke tips & tricks om beter vakantiefoto’s te maken

1. schoonheid is overal
Mijn absolute nr 1!! Het is onzin dat je alleen op de ver weg locaties mooie en perfecte foto’s kunt maken. Verre van dat. Neem eens een kijkje bij jou om de hoek. Schoonheid is overal als je goed kijkt en de tijd neemt. En het maakt overigens niet uit welke camera je bij je hebt. Spiegelreflec of iPhone: het gaat om het kijken.

2. kijk eens een andere kant op
De “mis het niet locaties”, je herkent ze op grote afstand….Teveel mensen op dezelfde plek, die min of meer dezelfde foto nemen. Je hoort de locatie zuchten 😉
Draai je op zo’n plek eens o, of loop een stukje door, en maak de foto die de anderen niet maken. Weer thuis zullen je familie of vrienden zeggen: he, dat heb ik daar helemaal niet gezien.

3. neem je tijd
En leer te wachten. Dat is niet altijd een feestje voor je partner, vrienden of familie, maar kies het moment van het nemen van de foto zorgvuldig. Als je langer op dezelfde plek bent, leer je meer te zien, en bovenal leer je op een andere manier kijken.

4. de kunst van het weglaten?  
En de kunst van essentie. Lang geleden, tijdens mijn opleiding aan de Fotovakschool, leerde ik “gedoe” in een foto te vermijden. Let op storende takjes in beeld, check de voorgrond, wacht even voordat je de ontspanknop indrukt en check je compositie nog een keer. Stel jezelf de vraag: wat wil ik eigenlijk met deze foto zeggen?

5. de horizon…
En tenslotte: de horizon… Ik weet het, het is een open deur. Maar te vaak zie ik mooie foto’s voorbij komen maar met een scheven horizon, de zee loopt de foto uit 😉 Zo zonde.

Geniet van je vakantie! Ik kijk er naar uit je foto’s te zien!

Oké, nog 1 bonus tip: print je foto’s als je weer thuis bent, dat is zoveel leuker!!

 photo: © 2017 oostvaardersplassen, flevoland, the netherlandsGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud