NL · EN
Winkelmand (0) · 0,00
Abstract

Struinend door het landschap, ver weg of bij mij om de hoek, met mijn camera in de hand. Op zoek naar rust en bezinning. Elke keer weer raakt dit mij. En elke keer weer resulteert het in een andere serie beelden waarin het landschap mij toont wat het op dat moment wil laten zien.

Klik op de foto om een print te bestellen

flevoland – oostvaardersplassen


De serie Abstract is ontstaan in een periode waarin ik zelf op zoek was naar verbeeldende verdieping. Een periode waarin ik gemerkt heb, dat je vanuit stilstand weer een volgende stap kan maken. Een spannende, experimentele tijd bovendien omdat de uitkomst ongewis is. En zo verging het me tijdens het maken van deze beelden.


abstract landschapsfotografie

flevoland – noorderplassen


Beelden met een verrassingseffect. Beelden die mij mateloos fascineren. Opgetild in een wereld zonder deadlines, in complete stilte, zonder tikkende secondewijzer. Tijdloos, abstract.


fryslân – ameland


abstract landschapsfotografie

utrecht – houten


Zo ontstond deze serie, de serie Abstract, die uiteindelijk nog meer tot de verbeelding spreekt dan de andere series. Beelden waarin ik de scherpte bewust weglaat en waarin het toeval bepaalt hoe het resultaat eruitziet.


utrecht – houten


Deze beelden spreken tot de verbeelding. Ze vertellen een verhaal of dwingen jou als kijker stil te staan. Rust te nemen en te ervaren wat er op dat moment is. Contemplatieve en meditatieve beelden die – hoe langer je kijkt – steeds meer laten zien. Zowel buiten jezelf als in jezelf. Alsof het beeld de buitenwereld en jouw binnenwereld in balans wil brengen.


abstract landschapsfotografie

engeland – bosham


© copyright annemarie hoogwoud photography
Niets van deze website of de inhoud ervan mag worden gereproduceerd, gekopieerd, gewijzigd of aangepast, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Annemarie Hoogwoud